AMS Bureau

Klantenservice

AMS KRANT

Herstel op de Nederlandse Woningmarkt: Huizenprijzen Stijgen Ondanks Stijgende Hypotheekrentes

De Nederlandse woningmarkt vertoont positieve signalen, ondanks de stijgende hypotheekrentetarieven. Recente gegevens van de Hypotheekshop laten zien dat huizenprijzen met 3 procent zijn gestegen vergeleken met het tweede kwartaal, wat wijst op een herstel. Bieden boven de vraagprijs wordt weer gangbaarder.

De daling van de huizenprijzen eerder dit jaar lijkt tot stilstand te zijn gekomen, zoals ook opgemerkt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij hebben gemeld dat de huizenprijzen licht zijn gestegen gedurende de laatste paar maanden.

Wat betreft hypotheekaanvragen, blijft het aantal aanvragen hoog, vooral onder starters op de woningmarkt. Opvallend is de groei van het aandeel appartementen in woningverkopen, mogelijk als gevolg van verminderde interesse van beleggers in huurwoningen vanwege hogere hypotheekrentetarieven.

Het is echter belangrijk op te merken dat de hypotheekrentetarieven recentelijk zijn begonnen te stijgen, omdat beleggers verwachten dat centrale banken hun rentes langer op een hoog niveau zullen houden. In het kort, de Nederlandse woningmarkt herstelt zich geleidelijk, met stijgende huizenprijzen en kansen voor starters.

Bron: Telegraaf.nl

Meer nieuws van de redactie