AMS Bureau

Klantenservice

AMS KRANT

Definitief bestemmingsplan PARK21

De gemeente Haarlemmermeer is momenteel druk bezig met verschillende ontwikkelingsprojecten, omdat het aantal inwoners tot 2040 sterk zal groeien en er behoefte is aan extra ruimte voor recreatie. Een van de projecten waar ze momenteel aan werken is PARK21, een park dat voor iedereen toegankelijk is en waar ruimte is voor sport, ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park is gelegen tussen de steden Hoofddorp en Nieuw-Vennep en beslaat maar liefst 1.000 hectare. Het project bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase, maar er wordt hard gewerkt aan de realisatie van deze groene oase.

Het college van B&W heeft ingestemd met het definitieve bestemmingsplan voor PARK21, een groot park van circa 1000 hectare in Haarlemmermeer dat groen, biodiversiteit, recreatie, klimaatadaptatie en ondernemen samenbrengt. Het plan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad en na de beroepsperiode kan de gemeente beginnen met de uitvoering van het park. Het park moet in 2030 af zijn en in 2040 helemaal klaar zijn. Het noordwestelijke deel van het park is al aangelegd en er zijn al verschillende activiteiten en evenementen voor bezoekers. De gemeente bouwt steeds verder aan het park door nieuwe gebieden in te richten.

Conclusie: Het definitieve bestemmingsplan voor PARK21 is een belangrijke stap richting de ontwikkeling van een groot park met veel groen, biodiversiteit, recreatiemogelijkheden en ruimte voor ondernemen in Haarlemmermeer. Het park moet een goede balans vinden tussen deze elementen en zorgen voor een goed woon- en leefklimaat voor inwoners en ondernemers. Na de beroepsperiode kan de gemeente beginnen met de uitvoering van het park en bouwen aan nieuwe gebieden. Het noordwestelijke deel van het park is al toegankelijk en er zijn al verschillende activiteiten en evenementen voor bezoekers. PARK21 belooft een belangrijke aanwinst te worden voor Haarlemmermeer en omgeving.