AMS Bureau

Klantenservice

AMS KRANT

246 appartementen gepland op voormalige bedrijfslocatie in Hoofddorp-Noord

Op de locatie van het voormalig Holland Casino, een leegstaand kantoorgebouw, een fysiotherapiepraktijk en een ooglaserkliniek in Hoofddorp, is een plan voorgesteld voor de bouw van 246 appartementen. Dit project markeert de overgang van Hoofddorp-Noord van een bedrijfsgebied naar een woonwijk.

Er zullen zes afzonderlijke gebouwen van vier of vijf verdiepingen hoog worden gebouwd, met parkeergelegenheid voor alle auto’s ondergronds. De appartementen zullen variëren in grootte en prijs, waarbij bijna 60 procent van het aanbod zich in het betaalbare segment bevindt. Hiervan is 34 procent gereserveerd voor sociale huurwoningen en de rest zal worden aangeboden in de vrije sector.

De gemeente Haarlemmermeer en ontwikkelaar ARP hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de Hoofdweg 634 en 640 in Hoofddorp. Dit is de eerste fase van de transformatie van het gehele gebied Hoofddorp-Noord en is mede mogelijk gemaakt door een verkeersoplossing als voorbereiding op de toekomstige omlegging van de N201. De gemeenteraad zal zich nu over het project buigen, waardoor het nog niet bekend is wanneer de bouw van start zal gaan.