AMS Bureau

Klantenservice

AMS KRANT

Helft van de nieuwe appartementen in project De Oost wordt sociale huur

Op de locatie van een voormalig kantoorpand, fysiotherapeut en ooglaserkliniek aan de Hoofddweg 634-640 in Hoofddorp, zal binnenkort project De Oost verrijzen. Het project omvat de bouw van 238 nieuwe appartementen, waarvan de helft zal worden aangeboden als sociale huurwoningen. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met ontwikkelaar ARP.

De nieuwe appartementen zullen beschikbaar zijn voor een brede doelgroep, waaronder starters, studenten, kleine gezinnen en senioren. “Sociale huurwoningen zijn schaars”, aldus woningbouwwethouder Jurgen Nobel. “Daarom moeten er maatregelen worden genomen om het aantal beschikbare sociale huurwoningen te vergroten. Met De Oost transformeren we leegstaande panden tot prachtige nieuwe appartementen.”

Parkeren zal zowel voor bewoners als bezoekers onder de grond plaatsvinden, zodat auto’s uit het zicht blijven. De bewoners kunnen genieten van een centrale groene binnentuin, die tevens dient als een prachtige plek om te ontspannen en andere bewoners te ontmoeten. De sociale huurwoningen zullen worden beheerd door wooncorporatie Ymere.